Patrick Ebbers
Franchisenemer sinds 2005
Welkoop Eibergen
1135 m2 winkeloppervlakte

Als IT’er een Welkoop winkel starten.
Wie had dat gedacht?

Vaste klanten kenden mij en ik hen.

Ik ben als kind opgegroeid met een grote tuin en veel dieren. Het buitenleven zit in mijn bloed. . In de jaren ‘80 begon mijn vader als winkelchef bij ABC Lochem in Eibergen. ABC Lochem wilde in die tijd alle winkels privatiseren. Mijn ouders hapten direct toe en hebben deze winkel in 1996 overgenomen. Ik vond het een mooie winkel en kwam er graag, maar had nooit de ambitie om deze winkel zelf te gaan runnen.

Ik had interesse in de IT en ben opgeleid als IT’er. Toen ik begon in de IT, werkte ik in de weekenden in de winkel van mijn ouders. De vaste klanten kenden mij en ik hen. Iets wat typerend is voor Welkoop. We hebben een enorme grote vaste klantenkring en bijna iedereen heeft een klantenpas.

In 2005 nam ik de winkel over.

Naast het werken in de weekenden deed ik ook de vuurwerk verkoop. Iets wat Welkoop in die tijd nog deed. Toen mijn ouders wilden stoppen met de winkel, merkte ik dat ik toch meer verbonden was dan ik tot dan toe dacht. Ik had ambitie en zag veel toekomst in Welkoop. In 2005 heb ik dan ook de wereld van IT gedag gezegd en heb ik de winkel overgenomen.

“Ik geloof in de kwaliteit en de hoge service die Welkoop biedt, nu en in de toekomst”

Nieuwe strategie.

Er is in de afgelopen 17 jaar veel veranderd. Welkoop heeft zichzelf getransformeerd van met name een veevoeder, naar dé specialist voor tuin & dier. Vorig jaar lanceerden we onze nieuwe merkstrategie ‘Weet wat te doen’ waarmee we onderstrepen dat wij het allerbeste advies geven zodat onze klant altijd weet wat te doen. Ik geloof in de huidige koers. We vernieuwen, maar blijven ook dicht bij onze roots.

“Ik heb vertrouwen in de huidige koers. We vernieuwen, maar blijven ook dicht bij onze roots.”

Nieuwe klantbeleving.

Bij een nieuwe koers hoort ook een nieuwe klantbeleving met een frisse uitstraling. Toen ik dit jaar de kans kreeg om te verhuizen naar mijn nieuwe adres viel alles op zijn plek. Mijn winkel is geheel in de nieuwe formule heropend! We hebben twee mooie servicepunten in de winkel voor nog meer klantbinding. We kunnen klanten en dieren direct en professioneel helpen. Ik heb vertrouwen in de toekomst en ben trots op de Welkoop formule.

Ook franchisenemer worden?

Sta jij met je voeten in de klei en heb je serieuze interesse in het starten van een Welkoop winkel of wil je de mogelijkheden bespreken met betrekking tot een pand dat je tot je beschikking hebt? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.