Al meer dan 100 jaar.

Onze formule bestaat uit ruim 160 winkels verspreid door heel Nederland. 100 jaar geleden zijn we opgericht als boerencoöperatie, maar richten we ons volledig op consumenten. We zijn uitgegroeid tot dé expert van alles wat groeit en bloeit in en rondom het huis. Met een praktisch aanbod. Deskundig personeel. En gedegen advies. Dat doet niemand ons na. Dat blijven we met trots uitdragen.

Onze formule in beeld.

Neem een virtueel kijkje in onze nieuwe formule winkel.

Onze formule feiten.

Oppervlakte winkel.

Onze panden hebben een winkeloppervlakte tussen de 800 en1200m² met daarnaast 250m² buitenterrein. 

Ons brede assortiment.

Ons assortiment bevat 35.000 artikelen. Deze zijn onderverdeeld in 3 werelden, namelijk: Dier, Tuin en Kleding. Bij elke wereld hoor een eigen Categorie- en Marketingbeleid.

In de winkel zie je deze werelden ook duidelijk terug en besteden we aandacht aan de juiste look & feel per wereld.

Fullservice Marketing.

We bieden een fullservice marketingformule. Ieder seizoen worden er mooie campagnes ontwikkeld passend bij onze strategie 'Weet wat te doen'. Maar ook bij wat op dat moment nodig is in de markt. Alles gebaseerd op cijfers en resultaten.

Je ziet ons op tv, hoort ons op de radio en we zijn structureel aanwezig op de social media kanalen. 

Verzorgingsgebied.

Onze panden hebben een winkeloppervlakte tussen de 800 en1200m² met daarnaast 250m² buitenterrein. Voor een succesvolle Welkoop winkel hanteren we een verzorgingsgebied van ten minste 15.000 inwoners.

Kennis & ontwikkeling.

Het geven van het beste advies en service is onze belangrijkste strategische pijler. Daarom is groei en bloei van onze medewerkers belangrijk. We hebben een eigen Welkoop Academie en iedere functie kent haar eigen leerpaden. Medewerkers krijgen tijd om zich te ontwikkelen. 

Eigen Welkoop cao.

Welkoop heeft een eigen cao waarin de arbeidsvoorwaarden voor onze winkelmedewerkers samenkomen. Deze cao wordt periodiek afgesloten met vakbonden, na afstemming met vertegenwoordigers van de franchise ondernemers. 

We gaan met de tijd mee.

Heb je een onderneming in de tuin of dier branche en wil je deze onderneming aansluiten bij de franchise formule van Welkoop? We bespreken graag de mogelijkheden.

Onze nieuwe formule sinds 2022.

Sinds 2022 hanteren we onze nieuwe formule standaard. Een formule die onze strategie 'weet wat te doen' in de winkels letterlijk ondersteund. Met servicepunten in de winkel kunnen we onze klanten het beste advies geven en de beste service. We wegen dieren, geven voedingsadvies, knippen nagels, doen gebitscontroles, onderhouden tuinmachines en bieden een grondtest. Alles voor een blije klant, elke dag opnieuw.

Wij zijn doeners, net als onze klanten.

We zijn er voor doeners.

Alle doeners. Of ze nu op het platteland wonen, in een dorp of in de stad. Of ze nu een grote tuin hebben, of een balkon. Of ze nu paarden en kippen houden of alleen een kat. Of ze nu groene vingers hebben of niet. Onze klanten willen lekker bezig zijn in de tuin of met hun dieren.

Wij maken dat bereikbaar voor iedereen. Van de prilste beginners, die nog nauwelijks iets weten, tot de meest doorgewinterde doeners, die we (bijna) niets meer hoeven te vertellen.

Meer informatie?

Sta jij met je voeten in de klei en heb je serieuze interesse in het starten van een Welkoop winkel of wil je de mogelijkheden bespreken met betrekking tot een pand dat je tot je beschikking hebt? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.